keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kihlasormusten kaiverrukset

Olen viime aikoina pähkäillyt, mitä kaiverruttaisimme kihlasormuksiimme. Se kaikista perinteisin valintahan taitaa olla puolison nimi ja kihlauspäivämäärä. Tai hieman varioiden vaikkapa oma nimi sydän puolison nimi ja kihlauspäivämäärä. Jos sormuksessa on vain vähän tilaa voi tietenkin käyttää myös pelkästään nimien ensimmäisiä kirjaimia. Mutta tokihan vaihtoehtoja on muitakin kuten joku kaunis runo tai pätkä jostain parille tärkeästä biisistä. Kaiverruksissa käytetään myös äärettömyyden symbolia ∞. 

Englanninkielisiä vaihtoehtoja bongasin täältä ja täältä.

Tässä on listattuna lempparini noilta sivuilta (suomennettuna tai alkuperäisellä kielellä):
  • Rakastan sinua
  • Aina ja ikuisesti
  • Kunnes kuolema meidät erottaa
  • From this moment on
  • Truly, Madly, Deeply
  • Ikuisesti sinun
Ehkä pidättäydymme jossain perinteisemmässä vaihtoehdossa kihlasormusten kohdalla ja mietimme asiaa uudemman kerran sitten, kun on vihkisormusten aika. Luulen kuitenkin, että meitä molempia kiehtoisi jokin huumoripainoitteinen värssy vihkisormuksiin. Worth the wait sopis paremmin ku hyvin, sillä kyllähän tuota kosintaa sai odotella hetken ;) Put it back on! toi taas mieleeni tämän fraasin, jonka kaikki ruotsalaiset tietävät: Ei saa peittää. Tekstihän on tuttu vanhoista lämpöpattereista, joista jopa ne ruotsalaiset, jotka eivät muuten osaa suomea, ovat sen oppineet. Näin entisenä ruotsinopiskelijana pitäisin tuota vaihtoehtoa aika hauskana, mutta en sitten tiedä, mitä sulho asiasta tuumaa :) Mutta ainakin ois persoonallinen kaiverrus, eikös vain?! :)

Mitäs teillä muilla lukee kihlasormuksissanne?

2 kommenttia:

  1. Meillä on kihloissa ihan perinteisesti toisen nimi ja päivämäärä. Mutta vihkiin olisi kiva ottaa jotain vähän erilaista munkin mielestä! :)

    Ja vitsi tuo "ei saa peittää"! Yksi hyvä ruotsalainen ystäväni opiskelijavaihdosta kertoi minulle osaavansa suomea ja sitten änkytti tätä lausetta.. hetki meni ennen kuin ymmärsin mitä hän yrittää sanoa ja mistä hän on oikein sen oppinut! :D

    VastaaPoista
  2. Heh, voin kyllä kuvitella, miten sulla on saattanut olla vaikeuksia ymmärtää ystäväsi mongerrusta ruotsalaisella aksentilla XD

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!