tiistai 11. maaliskuuta 2014

Hääkirkko

Meille sekä hääkirkon että juhlapaikan valinta oli äärettömän helppoa. Halusimme molemmat kirkkohäät ja hääkirkoksi valikoitui Kiimingin kirkko oikeastaan ihan vain sillä perusteella, että se on meille molemmille entuudestaan kirkoista se tutuin ja rakkain. Sulho on asunut koko lapsuutensa ja nuoruutensa yhdessä Kiimingin pikkukylistä, ja vaikka minä muutin Kiiminkiin vasta teini-ikäisenä, olen kuitenkin päässyt esimerkiksi ripille kyseisessä kirkossa. Tämän lisäksi pikkuveikkani tuntee paljon Kiimingin seurakunnan väkeä, mikä lienee positiivinen asia hääjärjestelyiden kannalta :) Kiimingin hautausmaalla lepää myös rakas vaarini. Näin pääsen lähelle häntä hääpäivänämme <3

Emme oikeastaan edes miettineet muita kirkkovaihtoehtoja. Tai kävi minulla mielessä Oulunjoen kaunis ja tunnelmallinen puukirkko, jossa kävin ala-asteajan koulun kanssa joulukirkoissa yms., mutta systerini (= mua neljä vuotta vanhempi tätini) meni siellä naimisiin enkä halunnut matkia häntä :) Ja tämän lisäksi kirkko on aika kaukana hääpaikastamme.

Kiimingin kirkko on perinteinen punainen ristikirkko. Se on vihitty käyttöön vuonna 1761. Tässä vanhassa kirkossa voi kaikilla aisteillaan kokea menneen ajan tunnelman. Puu tuoksuu, lattia narahtelee ja vanhat maalaukset herättävät historian henkiin. Lisää tietoa Kiimingin kirkosta löytyy täältä.


Kiimingin kirkko ulkoa

Kiimingin kirkko sisältä, alttarilta päin katsottuna

Kiimingin kirkon alttari

Seuraavassa postauksessa esittelen teille häidemme juhlapaikan, joka sekin on jo varattu. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

15 kommenttia:

  1. Kauniin ja tunnelmallisen näköinen kirkko. Vanhat puukirkot ovat kyllä tosi upeita :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, vanhoissa puukirkoissa on sitä jotain :)

    VastaaPoista
  3. Voi että miten ihanan näköistä! Vanha puukirkko olisi ollut omissakin toiveissa, muttei ollut etäisyyksien vuoksi mahdollista. Sen sijaan me valittiin aivan ihana upouusi kirkko, joka on sisustettu ihanan raikkaaksi puulla ja sekin toimii tosi hyvin meille :)

    VastaaPoista
  4. Luinkin blogistasi valitsemastanne kirkosta ja se on kyllä U-P-E-A!

    VastaaPoista
  5. Kiimingin kirkko on kyllä ihana! Hyvä valinta <3 Nyt jos menisin naimisiin niin valitsisin varmaankin sen hääpaikaksi. Onpa mielessä käynyt sekin, että jos ristiäiset viettäis sitten siellä, mutta taitaa jäädä mietteeksi :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Oon itsekin tyytyväinen meidän valintaan :) Ja ilman muuta ristiäiset sinne!

    VastaaPoista
  7. Hei! Onpas hassua kun löysin blogisi, olemme nimittäin varaamassa samaa kirkkoa ja samaa juhlapaikkaa häillemme 1.8.2015 :) Mikä sattuma, ettei sentään sama päivämäärä sattunut! Toivottavasti kummatkin ovat vapaana vielä tuolle päivälle.
    -Mia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi olla totta! :) Mikä sattuma! Ihan huippua Mia, että eksyit tänne blogiini!! Onneksi ei tosiaan sattunut sama päivämäärä :) Toivottavasti haluamanne päivä on vielä vapaana! Pidän ihan hulluna peukkuja!

      Poista
    2. Hei taas! Nyt meille on varattu sama setti viikkoa aiemmin :) Jee, kiitos peukuista! Ja hassua kyllä, munkin lempiväri on violetti ja mieheni halus kans titaanisormuksen :D Paljon yhtäläisyyksiä löytyy! Me myös rakennetaan pian talo siihen Maijalansuontielle, ette sattuis asumaan jossain lähellä kun kaikki muukin menee niin yksiin? :)
      - Mia

      Poista
    3. Ei oo tosi! Mehän ollaanki tuttuja! :) En tiiä muistaks mua, mutta ruottia alettiin lukemaan yhtä aikaa sillon joskus! Kesti vähän aikaa että tunnistin sut kuvasta :)
      - Mia

      Poista
    4. Jee!!! Kuinka mahtavaa, että saitte varaukset tehtyä toivomallenne päivälle! Oon ihan tosi iloinen teidän puolesta! Onneksi olkoon! Nyt sitten vaan häitä suunnittelemaan :)

      Ja ihanaa, että kävit kertomassa tänne asiasta! Jännitin hulluna, että miten teille käy :)

      Kyllä mä taidan sut muistaa yliopistolta, vaikka siitä opiskelujen aloittamisesta tuntuukin olevan jo ikuisuus :) Pieni tämä maailma, huh huh! :)

      Ja kuinka paljon meillä on yhtäläisyyksiä ruotsin opiskelun lisäksikin! Naapurikylällä tosin asustellaan sulhon kanssa :)

      Poista
    5. Kiitos! :) Kiva kyllä lueskella tätä sun blogia ja katella millaset häät siellä tulee olemaan sitten viikon päästä meän häistä :)
      Niin kyllä tuntuu, että siitä on ikuisuus ko alotettiin ruotsi! Vaikka nuoriahan me edelleen ollaan tietenki ;)
      Kirjoitellaanpas täällä taas kuulumisista!
      -Mia

      Poista
    6. Jep jep, nuoria ja kauniita edelleen XD

      Kiva kuulla, että jäät seurailemaan blogiani! Kommentoithan aina välillä ja kerrot, missä teillä mennään hääsuunnittelujen kanssa. Mua kiinnostaa kovasti miten teillä asiat etenee.

      Poista
  8. Jep, on kyllä samaa näköä meidän kirkon kanssa :) Tosi kivan näköinen!

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!